← Översikt
Birgitta och Evalds ekologiska naturbeteskött logo
Birgitta och Evalds ekologiska naturbeteskött cover

Birgitta och Evalds ekologiska naturbeteskött

Sjönäsgatan 26

070-2450673Hemsida


Välkommen till Birgitta och Evalds ekologiska naturbeteskött!

Förutom alla kor på gården så är det Evald och Birgitta som startade besättningen för 30 år sedan.

Det började då med två söta Higland Cattle, tjuren Hektor & kossan Herta.


Vi säljer köttlådor av högsta kvalité som vi levererar direkt till privatpersoner. Att vi har korna från det att de föds till att de går till slakt gör att vi vet att de har det bra hela livet vilket är väldigt viktigt för oss. 


På somrarna betar våra kor till stor del längs kusten i Mönsterås och längs Emån på vackra naturbeten. Under vintern utfodras de med ekologiskt foder från vår egen gård. Själva bor vi på en gård i Kalvenäs, Berga i Högsby kommun. 
Foder från vår egen gård

Djuren föds upp på ekologiskt foder från vår egen gård. Ekologiskt foder är foder som inte har besprutats med några kemiska bekämpningsmedel, det används inga GMO produkter (genmodifierade produkter) eller någon konstgödning. Ekologisk produktion har därför mindre påverkan på miljön än konventionell produktion. Att vi använder foder som odlas på våra närliggande marker gör att långa transporter av foder från platser där det odlas, paketeras och säljs.


Vi säljer våra produkter till privatpersoner, företag & restauranger. Vi har försäljning genom Rekoring i Oskarshamn och Kalmar samt att vi är ute med vår försäljningsvagn på marknader och andra tillställningar.Välkommen att kontakta oss för vidare information 

Birgitta 070-64 44 628 Evald 070-245 06 73

kontakt@dittekokott.se


För mer info besök gärna vår hemsida

Dela